Thursday, August 16, 2007

Hans expressiva scenstil gjorde honom både uppskattad och till ett tacksamt föremål för karikatyr, något han verkade ta som en komplimang.

Nu är det inte många dagar kvar tills Inland Empire får dvd-premiär.
Som jag har väntat.
Fem år eller så, skulle jag tippa på. Underbart att få se Laura Dern i en Lynchfilm igen, det var 17 år sedan hennes Lula och Nic Cages Sailor bedrev verksamhet med bilen och beskådade en skitig värld genom oskyldiga ögon och det var där som då hon och Lynch jobbade ihop senast.

Vi får hoppas att glädjens dag inte blir en sorgens dag eller att David gör en Mullholland Drive, men den chansen är liten, för att inte säga helt omöjlig. Detta handlar ju inte om en pilot whatsoever.
-
Tänkte köra en intervju med Filteria inför nya Zeronumret, ett initiativ som jag är rätt stolt över. Ingen pratar om honom och det känns tråkigt då han verkligen förtjänar att få hamna i rampljuset. Ni kan väl lyssna lite på hans melodiska, vackra goa på denna länk.
-
Jag vill se Direktøren for det hele, Von Triers senaste film. Och på tal om honom, jag hoppas verkligen att Wasington (ja, den stavas så) blir av. Trilogin, som började med Dogville, måste verkligen få ett bra slut nu också. Skulle vara kul om han för en gångs skull lyckades avsluta något han startade. Men jag vill inte skylla på Lasse. Han kan ju inte rå för att Ernst-Hugo gick bort innan Riget 3 hann bli av.
Och Ernst-Hugo, ja den mannen var ju fantastisk på alla de sätt.
Vilken dignitet.
Visste ni att Luc Besson ville ha med honom i Femte Elementet, men då hade han fullt upp med Riket?
Dagens inlägg tillägnas Järegård, en gigant bland giganter!

2 comments:

Anonymous said...

vart köper man?

är det dom vanliga kanalerna, eller har lynch fått för sig att sköta dvd-distributionen själv; likt han skötte bio-distributionen?

haru koll?

Kajanus said...

Det är Rhino Entertainment Company som distribuerar den och de ägs av Warner. I Europa blir det Studio Canal, så releasen är ganska säker :)